X

جزئیات وبلاگ

دفتر سینمایی

«خط سوم» مجله تصویری با نگاه تخصصی به مسائل بانوان

سحر دانشور سردبیر و مجری برنامه «خط سوم» گفت: ایده این برنامه را مبتنی بر موضوع «الگوی سوم» طراحی کردیم. «الگوی سوم» مفهومی است که مقام معظم رهبری در نامه‌ای به کنگره «هفت هزار زن شهید کشور» به کار بردند و در توصیف «زن ایرانی» یک خط میانی طراحی کردند. نگاه رهبری در این نامه این بود که زن ایرانی نه مانند زن شرقی است و نه مانند زن غربی و در واقع رهبر معظم انقلاب اسلامی، شاخص‌های یک زن ایرانی را در این نامه برشمردند.

ایشان در پیام خود به کنگره «هفت هزار زن شهید کشور»، نقش زن مسلمان ایرانی در معرفی الگوی جدید از «زن» را تاریخ ساز خواندند و با اشاره به ظهور هزاران زن، با روحیه کربلایی در صحنه‌ی انقلاب اسلامی و دفاع مقدس، تاکید کردند: اقتدار و جَذبه‌ی تازه‌ای به برکت خون این زنان مجاهد در عصر جدید، ظهور کرده است که در سرنوشت و جایگاه زنان جهان، اثرگذار خواهد شد.

دانشور ادامه داد: مقام رهبری از الگوی سومی سخن گفته اند که در این زیست بوم رشد و محقق شده است و ما هم در «خط سوم» به دنبال تحقق این الگو هستیم و نام برنامه را بر همین مبنا انتخاب کردیم.

در این برنامه می‌خواهیم نشان دهیم الگوی زن ایرانی، الگوی انتزاعی و الگویی در خلا نیست و وقتی می‌خواهیم از موضوعات زنان ایرانی حرف بزنیم حتما از چیزی که محقق شده است، سخن می‌گوییم.

سردبیر برنامه «خط سوم» ادامه داد: در «خط سوم» به موضوعات مختلف از چند زاویه نگاه می‌کنیم. بیشتر موضوعاتی که در برنامه بررسی می‌شود از سوی جامعه دانشگاهی، اساتید و اهالی رسانه مورد بحث و گفتگو است، اما برخی موضوعات هم از دید عموم جامعه مهم و قابل تامل است. 

وی خاطرنشان کرد: در برخی قسمت ها، آسیب‌هایی که برخی زنان و خانواده‌های ایرانی در زندگی خود تجربه کرده اند به عنوان موضوع مورد بحث انتخاب می‌شود. در واقع در برخی از قسمت ها، نیاز هست که موضوع را مساله‌مند کنیم. موضوعاتی که نسبت به زن ایرانی وجود دارد، اما در الگو‌های رایج فعلی نظری و آکادمیک و رسانه‌ای مطرح نیست، ولی ما تلاش می‌کنیم تا با برجسته کردن آن ها، توجه را به آن سمت جلب کنیم.

دانشور ادامه داد: ما در «خط سوم» موضوعات مربوط به «زن و خانواده» را وسط گذاشتیم و با نگاه کارشناسی و تجربی آن را مورد بررسی قرار می‌دهیم.

سردبیر و مجری «خط سوم» تصریح کرد: در این برنامه، افراد از تجربه زیسته خود صحبت کنند. استفاده از این روش به ما این پیام را داد که به کارگیری و بهره مندی از تجربه زیسته افراد، می‌تواند در پرداختن به مشکلات در حوزه زنان موثر باشد و بی شک این تجربه زیسته در کنار نظرات کارشناسانه، بسیار راهگشا خواهد بود.

سردبیر «خط سوم» ادامه داد: در خصوص آسیب‌هایی که متوجه برخی بانوان ایرانی است، نظام شناخت آسیب‌ها را با نگاه به علوم اجتماعی و مطالعات زنان همراه کرده ایم، اما فهم آسیب را از دل جامعه ایرانی مورد ارزیابی قرار می‌دهیم.
دانشور همچنین در خصوص پرداختن به موضوعات و مشکلات زنان روستایی گفت: یکی از مواردی که به طور جدی آن را در برنامه دنبال می‌کنیم مرکزگریزی است. ما در «خط سوم» در طراحی موضوعات و نوع پرداخت بنا داریم از مرکز (پایتخت) فاصله بگیریم و به مشکلات و آسیب‌های زنان روستایی هم بپردازیم.

«خط سوم» کاری از گروه خانواده شبکه دو به تهیه‌کنندگی و کارگردانی سیدیزدان ملک‌آبادی و سردبیری و اجرای سحر دانشور، سه‌شنبه‌ها و چهارشنبه‌ها حوالی ساعت ۲۳ روانه آنتن این شبکه خواهد شد.

مشاهده خبر از سایت منبع

اشتراک گذاری

نظرتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *