X

جزئیات وبلاگ

دفتر سینمایی

مستند «روضه خانگی» سنت‌شکنی کرد

آیین تقدیر و تجلیل از عوامل برنامه «روضه خانگی» با حضور میثم مرادی بیناباج مدیرشبکه یک، یونس قاسمی تهیه کننده، سعید لشگری معاون راهبری استان‌های حوزه هنری و جمعی از کارگردانان این مستند از اقصی نقاط کشور، برگزار شد.

میثم مرادی بیناباج مدیر شبکه یک سیما اظهار داشت: با اجازه و عنایت اهل بیت (ع)، یک اجماع و همدلی در تولید مستند «روضه خانگی» با شعار و پرچم امام حسین (ع) در کمتر از دو هفته قبل از محرم صورت گرفت و اولین قسمت مستند «روضه خانگی» در روز اول محرم روی آنتن رفت. مستند خوبی که سنت شکنی کرد و قاب رسانه را به حضور چهره‌ها و محافل روضه خوانی در اقصی نقاط ایران با نشانه‌هایی از حیث خانواده شهدا، روستا، تنوع اقلیمی و لهجه آشنا کرد و آشتی داد.

وی افزود: گرایش رسانه ملی در ماه محرم سال‌های گذشته به سمت بازنمایی هیات شاخص تهران بود که بعدا به هیات شهرستان‌ها تمایل پیدا کرد که امر بسیارخوبی است. ما در این برنامه فرهنگ روضه خانگی را تبلیغ می‌کنیم و به خوانش جدیدی از عزاداری اهل بیت (ع) در آیین‌ها و زیست بوم متنوع و متکثر ایرانی می‌رسیم. مثلا اینکه در چادری در کهکیلویه و بویراحمد عزاداری داریم، قبلا کمتر مورد توجه رسانه بوده و از چشم مخاطبان به دور بوده است.

مدیر شبکه یک گفت: با اطلاع رسانی و تکرار مناسب عزاداری‌های سنتی، مخاطب رسانه ملی متوجه می‌شود عزاداری فقط مختص برای هیات بزرگ تهران نیست. صدا و سیما در بازنمایی جلوه‌های آینی و مناسکی، برای مردم هم ذائقه سازی می‌کند و هم فرهنگ سازی. در واقع هنر رسانه ملی این است که فرهنگ، آیین و رسوم ملت را نگهبانی و نگهداری کند.

وی اظهار داشت: اولین اقدامی‌که در مستند «روضه خانگی» انجام شد، نگهداری از سنتی است که قدمت چند صد ساله دارد. روضه خانگی تنوع خوبی در انتخاب روستا‌ها از اقصی نقاط کشور داشت. دوم اینکه اگر روضه خانگی در نسبت با شهدا باشد اتفاق مبارکی است. یک مولفه در همه این مستند‌ها به چشم می‌آمد، آن هم اخلاصی بود که در روضه خانگی بود و در کار‌های نمایشی نبود. من فکر می‌کنم کارگردان‌های این مستند هم این حس را دارند که این اثر، ساده و پراز اخلاص بوده است.

 مرادی در ادامه گفت: با توجه تغییراتی که در تولید محتوا، زیست بوم رسانه و فضای مجازی شکل گرفته، رسانه ملی امروز ناگزیر از پیوند خوردن و تعامل با عناصر تولید کننده محتوا در اقصی نقاط ایران و جهان است. رسانه ملی باید آغوش خودش را برای تولید کنندگان محتوا باز کند تا بتواند مرجعیت خودش را در عرصه رسانه‌ای حفظ کند.

وی ادامه داد: تولید سری جدید این مستند، مهر تاییدی است بر این تشخیص رسانه ملی؛ تصمیم این بود که به جای استفاده از یک گروه با ظرفیت مشخص و در یک بازه طولانی با هزینه تمام شده بیشتر و احتمالا یک دستی و یک نواختی در روایت برای تولید مجموعه مستند «روضه خانگی»، تغییر فاز دهیم. سری جدید «روضه خانگی» با تنوع در شکل برگزاری و محتوا نشان می‌دهد با یک پدیده متنوع ذیل یک شعار ثابت که همان عزاداری امام حسین (ع) است مواجه هستیم. اگر برکت این کار نام امام حسین (ع) شد، آرمان امام حسین (ع) در ادامه راه محل تعامل و گفتگوی فی مابین ما و همه افراد مستعد و توانمند تولید محتوا در اقصی نقاط کشور شد که شما امروز به نمایندگی شان در این جلسه حضور دارید.

وی افزود: روضه‌های خانگی یک بخش از زیست روزمره عزاداری اهل بیت (ع) بوده است. «روضه خانگی» محفل تعامل اجتماعی و محفل ارتباط بینافرهنگی است. ما با این روایت یک شکلی دیگر از زیست روزمره ایرانی را به مناسبت عزای امام حسین (ع) نشان داده ایم قبلا به این شکل مورد توجه قرار نمی‌گرفت.

مرادی تصریح کرد: یکی از کارکرد‌های رسانه ملی، هویت سازی است. مهمترین جنگ ما، جنگ ادارکی و شناختی است و یکی از راه‌های پیروزی در این جنگ، تقویت هویت ملی ایرانیان است. این امر با استفاده از مفاخر تاریخی، فرهنگی، زیست بوم، دانشمندان شهدا و قهرمانان و وقایع معاصر و حتی همین روضه‌های خانگی امکان پذیر است.

مرادی در پایان تصریح کرد: ما در شبکه یک ماموریت داریم که داشته‌های هویتی این سرزمین را برای جامعه ایرانی دوباره باز روایی و اگر توانستیم کنش گری کنیم. ظرفیت ساخت روضه خانگی با همکاری حوزه هنری با یاد مبارک امام حسین (ع) شکل گرفت و این را آغاز یک وحدت هنری رسانه‌ای برای روایت هویت ایرانی – اسلامی است.

سعید لشگری معاون راهبری استان‌های حوزه هنری در ادامه این نشست ضمن تشکر از مدیر شبکه یک برای تعامل مناسب و تشکر از همکاران ساخت «روضه خانگی»، اظهار داشت: اینکه ما بتوانیم در زیست بوم‌های خودمان متناسب با آن بوم، کار هویتی کرده و نماد‌های انقلاب و دینی را روایت کنیم، ارزشمند است. در این برنامه هویت با زیست بوم عجین شده و این دو مولفه توسط تولید کنند‌هایی که به کارشان اعتقاد دارند، ضریب گرفته است. اگر این مستند دوست داشتنی است، دلیلش اخلاص و باوری است که این کارگردان‌ها به این کار دارند. 

وی افزود: ان شاء الله به زودی یک روند پایدار تولید بین شبکه یک سیما و مراکز استان‌های حوزه هنری رقم خواهد خورد که امیدواریم این اتفاق ایجاد برکت‌های زیادی برای مراکز استانی داشته باشد.

گفتنی است در پایان این نشست، تفاهم نامه همکاری ما بین شبکه یک سیما و حوزه هنری امضا گردید.

مشاهده خبر از سایت منبع

اشتراک گذاری

نظرتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *