X

جزئیات وبلاگ

دفتر سینمایی

نقد مدیریت فرهنگی جایگاهی در سازمان سینمایی ندارد – اخبار سینمای ایران و جهان

سینماپرس: کاشناس ارشد فرهنگ و رسانه: این کارها در شان سینما نیست. در سینما مشکل اصلی محتوا است. باید سینما را به مثابه یک رسانه ببینیم.

به گزارش سینماپرس، این هفته برنامه تلویزیونی هفت میزگرد خود را با دعوت از دکتر الهی، کارشناس ارشد فرهنگی و سعید مستغاثی، منتقد سینمایی، به موضوع بررسی و آسیب شناسی وضعیت محتوای آثار سینمایی و مدیریت رده بندی سنی اختصاص داد.

در این برنامه دکتر الهی با اشاره به وضعیت محتوای آثار سینمایی و رده بندی سنی بیان داشت: در تمام محصولات فرهنگی رده بندی سنی مصداق پیدا می کند. در سال ۹۷ وقتی این موضوع مطرح شد انتقاداتی وارد شد. اگر اساسا ما بخواهیم در آن خط سیر حرکت کنیم عملا نمیتوانیم تولید داشته باشیم. اگر واقعا به اصل ماجرا پرداخته نشود یک شو است و هدفمند نیست. امروز خبری را شنیدم که متاسفانه دستور العمل رده بندی سنی رای ابطال موقت دریافت کرده از دیوان عدالت اداری کشور. رده بندی سنی قابل حذف شدن نیست به دو دلیل عمده: اول مجازاتی که برای سینما داران در نظر گرفته شده قابل اجرا نبود و بحث دوم‌ محتوا بود .  اینجا بحث است که کم لطفی سازمان سینمایی هویداست. نقد مدیریت فرهنگی جایگاهی در سازمان سینمایی ندارد. محتوای فیلم ها چرا به اینجا رسیده که از مجموع فیلمی که در حال اکران است تماما رده بندی خورده است.

سعید الهی افزود: این کارها در شان سینما نیست. در سینما مشکل اصلی محتوا است. باید سینما را به مثابه یک رسانه ببینیم. در طول این جهل سال به ما آموخته شده رسانه کارکردهای مختلفی دارد. اگر این آزادی عمل را بخواهید به هنرمند دهیم پس نقش نظارتی کجاست. سینمای متعهد در آن سیاه نمایی مطلق نیست. شورای نظارت را باید سفت نگه داریم. شورای پروانه ساخت و شورای پروانه نمایش داریم. شورای پروانه ساخت مسئول مدیریت محتوا هم هست. باید با توجه به شرایط جامعه فیلم تولید شود. نتیجه اش می شود کاری که باید سازمان سینمایی انجام دهد قوه قضائیه انجام می دهد.

در ادامه سعید مستغاثی دیگر کارشناس مدعو برنامه با اشاره به مخالفت خود با رده بندی سنی آثار و تولیدات سینمایی افزود: ما بعضی چیزها را فراموش کردیم. به نظر من یادمان رفته که قرار بود چه سینمایی داشتیم قبل از انقلاب. در سال ۲۰۱۸ ۴۵ مورد تصویر آثار جنسی کودکان در گوگل پیدا شد. این ها نتیجه رده بندی سنی هاست. ما بر اساس فرهنگ خودمان باید کارکنیم.

این کارشناس سینمایی افزود: به نظر من خود آن آماری که سازمان سینمایی داد ۸۵ درصد مردم سینما نمی روند. این سیری که طی شد که بعضی از این به اصطلاح تهیه کنندگان کار را به جایی رساندند که فیلم های پرفروش فقط ۴ درصد مردم آن را میبینند. ما یک آماری را میدهیم که در واقع در بازی آن هستیم. مثل اینکه یک دونده را از نفس انداختیم و به فکر راه رفتن آخر آن هستیم. این سینما را باید تعطیل کنیم و از نو بسازیم.
 

مشاهده خبر از سایت منبع

اشتراک گذاری

نظرتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *